Nintendo rapporteert 633 miljoen verlies | Gamer.nl

Nintendo rapporteert 633 miljoen verlies | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo verklaarde dat het verlies netto neerkomt op ongeveer 189 miljoen euro. Een woordvoerder legde uit dat de yen en de tegenvallende verkopen van 3DS-spellen de oorzaak hiervan vormen. "De verkopen van de Nintendo DS-hardware en 3DS-software waren slechter dan verwacht. Daarbij was de waardestijging van de yen veel aanzienlijker dan verwacht."

Nintendo heeft als gevolg van de financiële resultaten zijn verwachtingen voor de komende zes maanden bijgesteld. Zo verwacht het een aanzienlijk kleinere omzet en ook het geprojecteerde bedrijfsresultaat valt lager uit. Dat is van 328,58 miljoen euro bijgesteld naar 9,36 miljoen euro. Op basis hiervan zou Nintendo voor het eerst in dertig jaar over een jaar bekeken verlies lijden, zo'n 188,25 miljoen euro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou