Nieuws
Nintendo HQ

Nintendo-directeur treedt af en Switch bijna 18 miljoen keer verkocht

Winst stijgt 505% vergeleken met vorig jaar

Geschreven door Lucas May op
Tatsumi Kimishima treedt binnenkort af als directeur van Nintendo en wordt opgevolgd door Shuntaro Furukawa, die sinds 1994 werkzaam is bij Nintendo. Tevens maakt het Japanse bedrijf de resultaten van het afgelopen fiscale jaar bekend.

Via een bericht van Nintendo wordt bekendgemaakt dat Kimishima op 28 juni wordt opgevolgd door Shuntaro Furukawa, die voorheen posities vervulde in onder andere marketing en strategische planning bij het bedrijf. Vanaf 2012 speelde hij een belangrijke rol bij The Pokemon Company en sinds 2016 was Furukawa verantwoordelijk voor de globale marketing van Nintendo.

Volgens de Japanse krant Nikkei zijn de prestaties van Kimishima niet de reden voor zijn aftreden, maar is de 46-jarige Furukawa door het management gekozen omdat zijn jongere leeftijd beter aansluit bij de doelgroep. Nikkei meldt tevens dat Kimishima een adviserende rol blijft vervullen binnen Nintendo.

Tatsumi Kimishima werd in 2015 aangesteld na het overlijden van Satoru Iwata en was voornamelijk verantwoordelijk voor het introduceren van de Nintendo Switch.

Naast Kimishima stapt ook Satoru Shibata op als hoofd van de Europese tak van Nintendo. Een opvolger voor zijn positie is nog niet bekendgemaakt.

Verkoopcijfers

Nintendo heeft tevens de financiële resultaten voor het afgelopen fiscale jaar bekendgemaakt. Het bedrijf heeft 178 miljard yen (ongeveer 1,3 miljard euro) winst behaald dit jaar, wat 505% meer is dan dezelfde periode in het vorige jaar. De totale omzet besloeg 1.06 biljoen yen (ongeveer 7,9 miljard euro).

Ook wordt onthuld dat de Nintendo Switch wereldwijd tot 31 maart 2018 in totaal 17,79 miljoen maal verkocht is. In diezelfde periode zijn er 68,97 miljoen Switch-games verscheept. Super Mario Odyssey heeft in deze periode 10,41 miljoen exemplaren verkocht, gevolgd door Mario Kart 8 Deluxe met 9,22 miljoen exemplaren en Splatoon 2 met 6,02 miljoen verkochte kopieën. In totaal hebben twaalf Switch-games meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Dit is inclusief titels van andere uitgevers.

De Nintendo 3DS is in deze periode nog 6,40 miljoen keer over de toonbank gegaan. Pokémon Ultra Sun en Ultra Moon zijn tevens 7,51 miljoen keer verkocht.

Verder geeft Nintendo in het rapport aan dat digitale verkopen vooral voor de Switch "erg goed" waren, de SNES Classic Mini in elke regio een succes bleek te zijn en de smartphonegames goed waren voor een omzet die 62% hoger was dan vorig jaar.

Dit artikel delen:

Lees meer

Iron Spider Suit voor Spider-Man onthuld De beste gamedeals van de week
1

Reacties op: Nintendo-directeur treedt af en Switch bijna 18 miljoen keer verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • sandervs

    • 26 april 2018 15:23
    Love Nintendo, het is jullie gegund! Speel al 30 jaar op de consoles

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.