Nintendo-president Iwata mist aandeelhoudersvergadering | Gamer.nl

Nintendo-president Iwata mist aandeelhoudersvergadering | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Iwata geeft aan dat er bij een routinecontrole een niet-normale vergroeiing is geconstateerd, maar het is niet helemaal duidelijk om wat voor vergroeiing het gaat. Hij werd geadviseerd de vergroeiing in een vroeg proces te laten verwijderen. Dit is inmiddels gebeurd.

Iwata laat weten dat de operatie geslaagd is en dat hij zijn werk via e-mail weer voortzet, maar daardoor moet hij wel de aandeelhoudersvergadering aanstaande vrijdag mi en. De president van het Japanse bedrijf kon vanwege dezelfde redenen ook niet aanwezig zijn op E3 twee weken geleden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou