goede verkopen en een prima winst behaalde. Nintendo heeft bekendgemaakt dat het, in tegenstelling tot THQ en EA, het afgelopen jaar prima resultaten behaalde in de VS en Europa. De netto omzet en nettowinst groeiden met respectievelijk €13,9 miljard en €2,2 miljard minder hard dan in 2007 en 2008, maar dit heeft volgens Nintendo te maken met de wereldwijde financiële crisis. De populariteit van de DS (31 miljoen verkochte exemplaren) en Wii (26 miljoen exemplaren) bleef echter ongekend hoog de afgelopen twaalf maanden.

Voorzichtigheid

Games voor de DS en Wii verkochten eveneens prima. Wii-titels als Mario Kart Wii, Animal Crossing en Wii Fit gingen respectievelijk 15,4, 3,4 en 16,7  miljoen keer over de toonbank. Ook Pokémon Platinum Version leverde een hoge omzet. Ondanks deze goede cijfers blijft Nintendo voorzichtig met de vooruitzichten voor het komende fiscale jaar. Waarschijnlijk zullen de netto omzet en nettowinst licht dalen.

Japan

In Japan vallen de jaarcijfers van Nintendo fors tegen. Zo daalde de verkopen voor soft- en hardware over de gehele linie. Er werder afgelopen fiscaal jaar 37,5% minder DS-handhelds verkocht en 46,2% minder Wii's. Games voor de DS en Wii gingen respectievelijk 20,1% en 12,8% minder over de toonbank. Ook heeft Nintendo weinig profijt van de betere verkopen in Europa en de VS, aangezien de Japanse Yen steeds meer waard wordt.

Glimlach

Nintendo maakte tijdens het presenteren van deze gegevens bekend dat ze de DS zien als een handheld die het leven van de eigenaar moet verrijken. Het bedrijf wil het imago van de handheld als "console die ieder huishouden moet hebben" veranderen in de console "die iedereen moet hebben." De Wii moet bekendstaan als de machine "die een glimlach op ieder's gezicht tovert." Nintendo streeft er naar haar winst nog meer te vergroten doordat ze naar eigen zeggen "de enige maker van een console zijn die ook krachtige interne ontwikkelteams heeft."