Voor vele gamers was de presentatie van Nintendo een ware teleurstelling. Velen hadden gehoopt op de aankondiging van een nieuwe Zelda of zelfs een nieuwe Kid Icarus. Toen de conferentie als enige Wii-aankondiging Animal Crossing kreeg, werd het vuur op het internet echter heet onder Nintendo's voeten.

In een interview met de Amerikaanse zender G4 gaf Nintendo Amerika president Reggie Fils-Aime echter een korte reactie die velen in het verkeerde keelgat zou kunnen schieten. "Hoe kun je jezelf vergeten voelen? De Animal Crossing waar we over gehoord hebben is wat mensen willen. Volledig verbonden met het internet, naar de dorpjes van anderen gaan. En zoals ik heb gezegd, Grand Theft Auto op de DS. Hoe kun je jezelf vergeten voelen met dergelijke aankondigingen?", aldus Reggie.

Ook op de geruchten van een nieuwe Kid Icarus wist de beste man een, niet erg bevredigende, reactie te geven. "Weet je, we hebben nooit gezegd dat hij zou komen. We hebben allemaal de geruchten gezien en zien dat als wat de consument wil. Vergis je niet, Meneer Iwata zei heel duidelijk: De Mario en Zelda-teams zijn hard aan de slag om spellen voor deze generatie uit te brengen. We gaan door met het brengen van onze belangrijkste merken naar onze platformen en blijven werken aan het aanspreken van zowel core als nieuwe gamers.". Mooie woorden, maar dat neemt niet weg dat het er deze winter erg leeg uitziet voor Nintendo.