Nintendo had aangekondigt vandaag een persconferentie te houden met betrekking tot de toekomst van het bedrijf en hun plannen. Deze conferentie is inmiddels al aan de gang en de eerste details stromen reeds binnen:

De voorheen GBA game Made in Wario zal op de Gamecube verschijnen in oktober van dit jaar

De volgende Zelda game zal verschijnen in 2004

De nieuwe Donkey Kong game wordt ontwikkeld in samenwerking met Namco en moet over ongeveer een jaar uit gaan komen

In de VS en Japan zal Nintendo een nieuwe actie starten waarbij regelmatige kopers van Gamecube spellen leuke extra's zullen ontvangen zoals demo's en dergelijke van games.

Nintendo zou nog een grote verassing achter de hand houden die men als een soort troefkaart wil in gaan zetten. Het project zou voorgaande ontwikkelingen van Nintendo kwalitatief moeten ontstijgen. Overige details zijn er nog niet, behalve dat het project in het volgende voorjaar gepresenteerd zal gaan worden aan het grote publiek.

Shigeru Miyamoto zal zijn mening laten horen over de PSPDe persconferentie is nog steeds aan de gang en het is nog niet geheel bekend wat er nog meer aangekondigd zal gaan worden. Voorlopig lijkt Nintendo echter nog lang niet uit het veld geslagen te zijn en gaan ze gewoon door zoals ze altijd al gedaan hebben.

UPDATE:

De nieuwe Donkey Kong game zal reeds eind dit jaar gaan verschijnen in Japan. Daarnaast lijkt Nintendo niet onder de indruk te zijn van de PSP aangezien ze beweren dat deze multifunctionele handheld van Sony geen grote invloed zal hebben op hun eigen GBA. Desalnietemin blijft men zich op de toekomst richten. Wat de troefkaart van Nintendo betreft is alleen maar bekend dat het een verassend en eenmalig product zal gaan worden.

*met dank aan Platina en Steeven voor het melden van dit nieuws*