Nintendo overweegt ontwikkeling van nieuwe Classic Mini-consoles

Nintendo overweegt ontwikkeling van nieuwe Classic Mini-consoles

Nintendo overweegt in de toekomst nieuwe Classic Mini-versies van oude consoles uit te brengen.

Dat blijkt uit een vragensessie tussen Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa en aandeelhouders van het bedrijf. Een aandeelhouder merkte op dat de Classic Mini-consoles een nieuwe manier is voor ouders die niet meer games spelen om in aanraking te komen met Nintendo-franchises.

"We willen altijd dat onze producten door mensen van alle leeftijden kunnen worden gespeeld, van kinderen tot volwassenen", zo meldde Furukawa. "We zijn al lang werkzaam in de game-industrie en geloven dat er vele generaties zijn die op Nintendo-consoles spelen. We blijven manieren onderzoeken om klassieke content aan te bieden, zoals via de NES en Super NES Classic Mini-serie en onze online services. Op die manier willen we de aantrekkingskracht van onze producten aan verschillende generaties communiceren."

Hoewel het bedrijf hiermee niet bevestigt dat er daadwerkelijk nieuwe Classic Mini-consoles uitkomen, sluit het bedrijf dit ook niet uit. Na de release van de NES en Super NES Classic Mini in respectievelijk 2016 en 2017 zijn er immers geen nieuwe Mini-consoles aangekondigd.

Furukawa werd ook gevraagd over het bestaan van de zogenaamde Switch Pro, een krachtigere Switch die Nintendo volgens geruchten wil uitbrengen. Hij kon het bestaan van de console echter niet bevestigen. "Het bedrijf blijft zich richten op het maken van unieke games. Om dit mogelijk te maken blijven we consoles uitgeven waarin hardware en software samen smelten. We ontwikkelen constant nieuwe hardware, software en accessoires, maar maken nu geen melding van specifieke producten die we ontwikkelen."

Tot slot deed Furukawa een uitspraak over dwangarbeid binnen het bedrijf. Vorig jaar publiceerde BBC een artikel over fabrieken waar mensen gedongen werken. Deze fabrieken zouden producten produceren voor grote merken als Apple, Dell en Nike. Furkawa claimt dat de bedrijven die onderdeel van dit onderzoek waren geen producten voor Nintendo maken. "Ook hebben we geen berichten ontvangen over dwangarbeid in onze bevoorradingsketens."

NES Mini

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Zou een Mini GameCube wel echt geweldig vinden moet ik zeggen.

0
test

Doe mij maar een Nintendo 64 mini aub. Zolang Banjo Kazooie, Super Mario 64 en de Zelda spellen erop staan ben ik blij

0
test

@Tokumei DK64 mag er ook wel bij!

0

@Tokumei Banjo Tooie mag er ook bij hoor, geniaal spel. En Conker's Bad Fur Day natuurlijk. En ook Paper Mario, Super Smash Brothers, Diddy Kong Racing, Mario Party, Doom 64, Star Wars Racer, Bomberman 64... zoveel klassiekers. Maar ja, Banjo en Conker zie ik niet gebeuren aangezien dat eigendom is van Microsoft.

0

Aanbevolen voor jou