Nintendo overweegt ontwikkeling controllers voor smartphones | Gamer.nl

Nintendo overweegt ontwikkeling controllers voor smartphones | Gamer.nl

Nintendo overweegt het maken van controllers voor smartphones. Dat meldde Shinya Takahashi, de manager van entertainmentplanning en development van Nintendo, tijdens een recent gesprek met aandeelhouders.

"Fysieke controllers voor smartphones zijn beschikbaar op de markt en het is mogelijk dat we ook zelf iets gaan ontwikkelen", aldus Takahashi. "Aan de andere kant is Nintendo's manier van denken om te kijken of we actiegames zo kunnen maken dat een controller niet nodig is. Ik denk dat we applicaties zullen maken - en niet alleen actiegames - die het beste bij Nintendo pa en, voor iedereen van kinderen tot senioren."


Nintendo heeft onlangs zijn eerste smartphonegame uitgebracht, Miitomo, een social app waarin spelers met elkaar in contact kunnen komen. Daarnaast is op moment van schrijven de smartphonegame Pokémon Go aan het uitrollen. Deze game is echter niet ontwikkeld door Nintendo zelf, maar door Ingre -ontwikkelaar Niantic. Daarnaast werkt het bedrijf aan smartphonegames gebaseerd op Animal Cro ing en Fire Emblem.

Hoewel miljoenen spelers zonder problemen smartphonegames via het touchscreen van smartphones spelen, hebben sommige gamers geklaagd over het feit dat knoppen beter werken. Als reactie daarop hebben diverse bedrijven controllers voor smartphones uitgebracht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou