Nieuws
Miitomo

Nintendo overweegt ontwikkeling controllers voor smartphones

Bedrijf blijft doorwerken aan smartphonegames

Geschreven door Michel Musters op

Nintendo overweegt het maken van controllers voor smartphones. Dat meldde Shinya Takahashi, de manager van entertainmentplanning en development van Nintendo, tijdens een recent gesprek met aandeelhouders.

"Fysieke controllers voor smartphones zijn beschikbaar op de markt en het is mogelijk dat we ook zelf iets gaan ontwikkelen", aldus Takahashi. "Aan de andere kant is Nintendo's manier van denken om te kijken of we actiegames zo kunnen maken dat een controller niet nodig is. Ik denk dat we applicaties zullen maken - en niet alleen actiegames - die het beste bij Nintendo passen, voor iedereen van kinderen tot senioren."


Nintendo heeft onlangs zijn eerste smartphonegame uitgebracht, Miitomo, een social app waarin spelers met elkaar in contact kunnen komen. Daarnaast is op moment van schrijven de smartphonegame Pokémon Go aan het uitrollen. Deze game is echter niet ontwikkeld door Nintendo zelf, maar door Ingress-ontwikkelaar Niantic. Daarnaast werkt het bedrijf aan smartphonegames gebaseerd op Animal Crossing en Fire Emblem.

Hoewel miljoenen spelers zonder problemen smartphonegames via het touchscreen van smartphones spelen, hebben sommige gamers geklaagd over het feit dat knoppen beter werken. Als reactie daarop hebben diverse bedrijven controllers voor smartphones uitgebracht.

Bron: Nintendo

Dit artikel delen:

Lees meer

Red Dead Redemption vrijdag backwards compatible op Xbox One Nuka-World wordt laatste uitbreiding voor Fallout 4
1

Reacties op: Nintendo overweegt ontwikkeling controllers voor smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • rpenning

    • 6 juli 2016 14:54
    Vind ik een goed ding. Sommige spellen op smartphone zijn opzich wel leuk bijv gta san andreas maar als je dat met touchscreen moet gaan spelen word je niet goed. zo onhandig en sloom, ik denk met een goede controller of iets en weinig input lag dat je mischien echt mooie spellen kan gaan maken.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.