Nintendo overweegt andere retrogames op Switch Online-service

Nintendo overweegt andere retrogames op Switch Online-service

Nintendo staat open voor het aanbieden van andere consolesgames naast NES-spellen op de Nintendo Switch Online-service.

Leden van Switch Online kunnen een app op de Switch downloaden waarop diverse NES-games speelbaar zijn. Het bedrijf voegt maandelijks een aantal nieuwe NES-games toe aan deze service. Op een vergadering met aandeelhouders werd Nintendo gevraagd of er ook games van andere consoles op kunnen verschijnen, zoals de Nintendo 64 of GameCube.

Nintendo's president Shuntaro Furukawa antwoordt: "Op dit moment kan ik geen nieuwe informatie geven over toekomstige klassieke hardware, maar we overwegen een uitbreiding van de online service waar op dit moment NES-games aangeboden worden, alsmede andere manieren van ze aanbieden. We zijn op de hoogte van de meningen over het spelen van oudere games."

Dit bevestigt niet dat Nintendo games buiten de NES naar Switch online brengt, maar het wordt ook niet ontkend. Switch Online lanceerde in september 2018.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja, hoe veel lol ik er heel vroeger ook mee heb gehad, het is niet iets waar je nou nog erg warm voor loopt. Nes-games zijn gewoon té verouderd, leuk voor een half uurtje hooguit, om daarna nooit meer op te starten. Snes zou al een verbetering zijn, en N64 of Gamecube zou het direct wél interessant maken. Hopelijk krijgt Nintendo dat ook eens door, als het voor iemand die ermee is opgegroeid al niet boeiend is wat moet de gemiddelde jongere er dan wel niet van vinden.. Hier trek je geen klanten meer mee, ook al zitten er heus wat toffe tussen, de gameplay is gewoon simplistisch en vaak ook nog frustrerend. Nintendo heeft een gigantische bibliotheek met fantastisch retro spul, en dan komen ze met de meest belegen fossiele shit aankakken.. Ik heb het even uitgeprobeerd, maar mn abo laten verlopen omdat ik niets online doe momenteel op de Switch. Wii of Wii U hoeven we echt niet te verwachten, maar iets als Super Mario Sunshine of F-Zero X als maandelijkse toevoeging zou echt lichtjaren aantrekkelijker zijn. Dan koop ik het zo weer.

0
test

@clandestine666 ik hoop dat je voor jezelf praat want dit is echt het tegenovergestelde van wat ik denk

0
test

@Markus88 Echt waar? Terwijl de concurrentie regelmatig met vrij recente, soms echt triple A titels op de proppen komt, bij een weliswaar duurder abonnement, toegegeven, maakt Nintendo je "blij" met titels van dertig jaar geleden. Ik vind het maar karig. Gelukkig is niet iedereen het met me eens blijkbaar, helemaal ok, maar ik hoor ook regelmatig geluiden van mensen die er net zo over denken. Veel van die acht-bit spellen zijn gewoon toffer in m'n herinnering blijkbaar.

0

@clandestine666 eens...SNES spellen zal al veel beter zijn. Heb ik zo'n retro gespeeld omdat er veel positieve berichten waren maar t kon mij niet boeien. Mario kart, Street fighter, Donkey Kong, James Bond op de SNES...die lijken mij veeel leuker.

0

@clandestine666 Ben ik het ook volledig mee eens. nes games zijn geen enkele meerwaarde meer voor mij.

0

Even een vraagje over deze zogenoemde "App". Ik heb sinds gisteren een Switch. Hoe heet deze App waarmee je dus retro games kan spelen en heb je iets nodig om toegang te krijgen tot de content?

0
test

@Chard240 Je hebt een abonnement nodig om online te kunnen gamen, net zoals Playstation en Xbox. In de E-Shop op je Switch vindt je de App.

0

Aanbevolen voor jou