Nintendo over GameCube-games en headphone jack voor Switch | Gamer.nl

Nintendo over GameCube-games en headphone jack voor Switch | Gamer.nl

Producer en game designer Yoshiaki Koizumi van Nintendo heeft in een interview met het Franse href="http://www.melty.fr/maj-switch-audio-video-le-dock-obligatoire-le-jack-utilisable-en-toute-circonstance-et-les-ecouteurs-bluetooth-exclu-a590536.html">Melty</a> een aantal vragen beantwoord over de Nintendo Switch. Zo kunnen spelers de headphone jack gebruiken als de console in de dock staat en wordt er wellicht gewerkt aan GameCube-games voor de Virtual Console.

Koizumi bevestigt dat het mogelijk is om koptelefoons in te pluggen als de Switch in de dock staat, zodat spelers ook op deze manier op de tv kunnen spelen. Spelers zouden ook gebruik kunnen maken van bluetooth-apparaten, die de Switch ondersteunt.

Ook zegt Koizumi dat video-output via de usb-aansluitingen niet mogelijk is, waardoor spelers geen twee televisies aan de dock kunnen koppelen. De dock maakt enkel gebruik van de HDMI-port om beeld naar de tv te sturen.

Tot slot vroeg Melty naar eventuele GameCube-games op de Virtual Console van de Switch. Helaas kon hij hier geen antwoord op geven, maar geeft hij wel aan dat Nintendo aan een dergelijk project werkt. ''We kunnen geen concreet antwoord geven, omdat we op dit moment niets aan te kondigen hebben. Maar er is wel iets wat ik je kan vertellen: we werken aan wat dingen in die richting.''

Mochten er GameCube games voor de Switch komen, dan zouden de speciaal daarvoor gemaakte Joy-Con of controllers wel analoge triggers moeten krijgen volgens Koizumi, omdat de Switch digitale triggers heeft. Hij zegt wel dat de console is ontworpen om meerdere acce oires aan te koppelen, dus dat het zeker mogelijk is.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou