Een van de meest interessante dingen van de GameCube was toch wel de prijs. Met €249 was die verreweg het laagst van alle next generation consoles. De GameCube zou bij de lancering zelfs half zo veel gaan kosten als Microsofts Xbox.

Nu Microsoft vanwege de matige verkoopresultaten de prijs naar €299 heeft veranderd, is de GameCube dat 'selling point' zo goed als kwijt. Nintendo zegt echter dat dat geen probleem is, gezien het nog steeds gaat om de software (die op de GameCube nog wel steeds €10 goedkoper is dan op de Xbox), en dat die beter is dan de Xbox software. Misschien zijn ze Halo en Jet Set Radio Future vergeten?

Nintendo of Europe - Nintendo GameCube has exactly the right proposition for success ­ a dedicated console, an excellent software line-up for launch and throughout 2002 plus the right price.

In the games industry software drives hardware, and we know that Nintendo GameCube has, and will continue to have, games that people want to play.

(Nog) Geen prijsdaling van de GameCube dus. Toch gaat er een gerucht dat Nintendo ook de GameCube prijs omlaag zal gooien zodra Sony haar PlayStation2 goedkoper in de schappen legt.

Het worden nog eens spannende tijden .