"Wanneer we geen nieuwe ideën meer hebben voor de huidige hardware en de consument niet meer kunnen verrassen met de technologie die we nu hebben, lanceren we de nieuwe hardware", aldus Iwata. "Moeten we nu de opvolger van de Wii lanceren? Ik denk van niet."

Iwata meldde tijdens een bijeenkomst met investeerders van Nintendo afgelopen week ook al dat een nieuwe spelcomputer op dit moment niet noodzakelijk is. "Maar natuurlijk zal die nood in de toekomst wel ontstaan. We weten op dit moment alleen niet wanneer."

3D

Nintendo's president reageerde tijdens deze bijeenkomst ook op de vraag of het bedrijf de noodzaak ziet 3D-technologie in spelcomputers die op de televisie aangesloten worden te verwerken. "Gezien de huidige penetratie van 3D-televisies in het gemiddelde huishouden, denken we niet dat het nut heeft nieuwe hardware te lanceren die 3D-effecten mogelijk maakt op televisies. In de toekomst, wanneer 3D-televisies de norm zijn, is het aannemelijk dat een nieuwe console van Nintendo 3D-effecten mogelijk maakt." Vooralsnog zal alleen de 3DS, de nieuwe draagbare spelcomputer van Nintendo, 3D-effecten mogelijk maken zonder speciale bril.