Steve Singer, vice-president of Licensing bij Nintendo zegt dat het ondanks de berichten helemaal niet zo slecht gaat met de verkoop van de nieuwe GTA: "Chinatown Wars presteert in de lijn der verwachtingen wat betreft AAA-titels zoals Spore en Lego Star Wars. Games die behoorlijk verschillen wat betreft verkoopcijfers in vergelijking met leeftijd." Als voorbeeld wordt ook Call of Duty 4 aangedragen, die in de eerste weken amper 36.000 keer werd verkocht en uiteindelijk meer dan 500.000 exemplaren wist te slijten.

Volgens Singer zouden de tegenvallende verkopen mede te wijten zijn aan de leeftijdsclassificatie van 18+, omdat de DS maar een paar games met een zelfde classificatie heeft (zeven in totaal). Maar hij denkt wel dat mond-tot-mondreclame de game uiteindelijk weer in de goede richting zal duwen, en de discussie rond de verkoopcijfers over vijf maanden, of zelfs een jaar, weer compleet anders zal zijn.

Singer hoopt dat Grand Theft Auto: Chinatown Wars andere ontwikkelaars aanspoort: "Strategisch gezien is Chinatown Wars een belangrijke titel, omdat het aantoont dat volwassen gamecontent wel degelijk op de DS kan worden uitgegeven en bovendien een afzetmarkt heeft. En als die boodschap vandaag niet doorkomt, geef het dan even de tijd. Het enige wat de die game nog nodig heeft is een beetje tijd!"

Verkoopcijfers

Vorige week werd bekendgemaakt dat de handheld-versie van Grand Theft Auto in de Verenigde Staten slechts 88.000 keer over de toonbank ging in de eerste twee weken na de release. Een mager resultaat, aangezien de de verkopen waren beraamd tussen de 200.000 en 450.000 stuks. De tegenvallende verkoopcijfers veroorzaakten een discussie over de mogelijke oorzaken.