Nintendo ontslaat werknemer na kritiek over lokalisatie | Gamer.nl

Nintendo ontslaat werknemer na kritiek over lokalisatie | Gamer.nl

Nintendo of America heeft werknemer Chris Pranger ontslagen nadat deze kritiek uitte op fans die vragen om Westerse versies van Nintendo's Japanse spellen. Dat laat Pranger weten in een tweet.

Pranger werkte sinds 2012 bij Nintendo of America's Treehouse-afdeling. Op 3 augustus was hij te gast bij de podcast van Part Time Gamers. Hierin verklaarde hij Nintendo's lokalisatie-beleid en reageerde op kritische Nintendo-fans. Een week later bleek dat Pranger ontslagen was bij de spellengigant.

Lokaliseren
In een imitatie van Nintendo-fans zei Pranger: "Waarom haten jullie geld, Nintendo?" en legde daarna uit waarom Nintendo niet elk spel naar het Westen brengt.

"Fans zeggen vaak: 'Kijk hoeveel mensen dit spel willen? Willen jullie geen geld verdienen?' Natuurlijk willen we geld verdienen, dat is de reden waarom we niet alles naar het Westen brengen in deze markt. Jullie zijn niet groot genoeg als doelgroep", aldus Pranger.

Xenoblade
Zelfs Xenoblade Chronicles is volgens Pranger een van deze spellen. "Mensen zijn gek op het spel, een bepaalde groep althans. Dat spel brengt niet genoeg op om de kosten te rechtvaardigen."

Hij vervolgt: "We haten geld niet. Je kunt niet letterlijk alles maken. Mensen vinden het vervelend om erachter te komen dat de fanbase te klein is om de ontwikkelingskosten te rechtvaardigen."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou