Nintendo onthult grote hoeveelheid details rondom Splatoon 3

Nintendo onthult grote hoeveelheid details rondom Splatoon 3

Nintendo heeft vanmiddag tijdens een speciale Direct-uitzending allerlei details over Splatoon 3 onthuld.

Zo komt er vanaf 18 augustus een gratis demo beschikbaar voor alle Switch-eigenaren. Op 27 augustus om 10:00 uur Nederlandse tijd gaat vervolgens voor iedereen een Splatfest World Premiere van start. Spelers kunnen uit één van drie teams kiezen - Team Steen, Team Schaar en Team Papier - om mee te doen aan deze speciale Splatfest.

De game zelf komt op 9 september uit op Nintendo Switch en in onderstaande Direct-uitzending worden allerlei details over de game uit de doeken gedaan, waaronder de drie hoofdmodi van de game: Grondoorlog, Salmon Run en een nieuwe verhaalmodus genaamd Terugkeer van de Mammalianen.

De Grondoorlog-multiplayerstand speelt zich af in Splatsville. Zoals gebruikelijk zijn dit vier-tegen-viergevechten waarin spelers de arena met zoveel mogelijk inkt van diens eigen team moeten bedekken. Er zijn diverse nieuwe technieken beschikbaar, zoals een muurboost om snel tegen muren op te zwemmen, alsmede nieuwe en terugkerende levels. Op release zijn er twaalf levels beschikbaar, maar na release worden er meer levels toegevoegd. Zoals gebruikelijk volgen er op en na release ook weer diverse Splatfests.

Salmon Run is een coöpstand die in Splatoon 2 al werd geïntroduceerd. Hierin moet een team van vier spelers hordes van Salmonietenbazen verslaan en gouden eieren verzamelen. Salmon Run kan in Splatoon 3 op elk moment worden gespeeld, in tegenstelling tot Splatoon 2, waar de modus op gezette tijden beschikbaar was. Elke paar maanden vindt er ook een Big Run plaats, waarbij Salmonieten de stad waar Inklings en Octolings wonen binnendringen.

De nieuwe verhaalstand heet Terugkeer van de Mammalianen. Hierin kruipen spelers in de huid van Agent 3 en nemen ze het op tegen de slechte Octarianen. Samen met Salmini verkennen spelers allerlei levels. 

Nintendo introduceert ook een speciale online dienst voor Splatoon 3 genaamd SplatNet 3. Deze komt beschikbaar in de Switch Online-app voor smartphones. Hier kan men statistieken bekijken, speciale uitrusting bestellen die niet in in-game winkels te koop is en met gevechten verdiende inktpunten gebruiken om Pelles Aardboltoer te helpen. SplatNet 3 komt op release beschikbaar in de app.

In de loop van deze winter moeten er ook nieuwe amiibo-figuurtjes worden uitgebracht gebaseerd op de game, onder andere van Octoling-jongen, Inkling-meisje en Salmini. Mensen kunnen door de amiibo in te scannen hun favoriete uitrusting opslaan om zichzelf vervolgens heel snel om te kunnen kleden.

Nintendo laat tot slot weten dat er zo'n twee jaar lang updates uit blijven komen voor Splatoon 3. Elke drie maanden komt er een gratis seizoenscatalogus uit. Tegelijkertijd moeten er ook nieuwe wapens, toernooien en levels worden toegevoegd. Ook staat er grootschalige, betaalde downloadbare content op de planning, maar daar is nog geen verdere informatie over bekend.

De volledige Direct-uitzending is hieronder te bekijken, alsmede een kortere video over het populaire trio genaamd Deep Cut. Splatoon 3 komt op 9 september uit op Nintendo Switch.

Watch on YouTube
Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Zo zie je maar met een beetje goed management kan je gewoon games in 2022 uitbrengen.

0
test

@Roy36NL Nintendo brengt dit jaar inderdaad een mooi aantal games uit ja!

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ze kunnen beter eens wat meer inzetten om games die er toe doen: Zelda, Metroid, Mario, Pikmin, IPV deze onnodige game franchise.

0
test

@Monojaxx -Onnodige franchise- is niets meer dan jouw mening. Veel mensen zitten wel te wachten op Splatoon 3 (incl. ikzelf, voor de SP modus). Dat kun je ook wel zien aan het feit dat Splatoon 2 bijna 14M. keer verkocht is. Verder komt BotW2 volgend jaar uit, zit MP4 in de pijplijn, komen er regelmatig games uit met Mario in de hoofdrol en is Pikmin een minder populaire franchise dan Splatoon (de best verkopende Pikmin game -Pikmin 3 Deluxe- is +/- 2M. keer verkocht).

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@Monojaxx vind juist dat Splatoon juist 1 van de leuke nieuwere franchises is. Ik haal deze ook voor de Singleplayer, omdat ik niet echt van multiplayers games hou, maar splatoon heeft een mega grote multiplayer fanbase.

0

Aanbevolen voor jou