Bestverkochte indiegames op Nintendo Switch bekendgemaakt

Bestverkochte indiegames op Nintendo Switch bekendgemaakt

Nintendo heeft op de GDC de tien bestverkochte indiegames op de Switch onthuld.

In willekeurige volgorde gaat het om de volgende indiegames:

  • Stardew Valley

  • Hollow Knight

  • Overcooked 2

  • Undertale

  • Dead Cells

  • Enter the Gungeon

  • Graceful Explosion Machine

  • Celeste

  • Golf Story

  • Overcooked


Vorig jaar onthulde Nintendo ook al de bestverkochte indiegames op de Switch. Toen zaten onder andere nog Shovel Knight: Treasure Trove, NBA Playgrounds, SteamWorld Dig 2 en Fast RMX in de lijst. Games als Overcooked 2 en Hollow Knight hebben deze plekken nu overgenomen.

Nintendo legt deze generatie veel nadruk op games van onafhankelijke ontwikkelaars. Het bedrijf houdt zelfs regelmatig een Direct-uitzending gericht op deze indiegames. Deze week nog werd een dergelijke Nindies Showcase uitgezonden, waaruit onder andere bleek dat Cuphead naar de Switch komt en Nintendo samenwerkt met de makers van Crypt of the Necrodancer om een versie met Link en Zelda te maken genaamd Cadence of Hyrule.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Enter the Gungeon vond ik nogal mwoah. Celeste in alles een briljante game.

0
test

@Agent 4125 Dat gevoel had ik ook. Niet alleen met Gungeon, ook met Dead Cells. Procedural generated staat nog ver van het niveau dat handmatig ontworpen games brengen.

0

@Baukereg Gungeon niet gespeeld maar ik vind Dead Cells dan wel weer redelijk briljant. Er is wel degelijk een verschil tussen procedural generated levels en handgemaakte levels maar Dead Cells doet het imho niet slecht.

0
test

@Baukereg Precies. Dat soort games (bv ook Nuclear Throne en Rogue Legacy) werken me nu nog te snel op de zenuwen. Elke run leer je weer wat nieuws blablabla. Telkens hetzelfde moeten doen maar nèt even anders vind ik eigenlijk gewoon irritant.

0

@Baukereg Enter the Gungeon wordt leuker als je er meer van begrijpt. Helaas moet deze een beetje groeien eer deze echt goed wordt. In het begin ga je bij de makkelijkste dingen dood. Enemies, items, secrets en patronen herkennen is de sleutel.

0

@Agent 4125 EtG is mijn absolute favoriet!! Zo veel secrets en combi's. Art stijl is tof en game blijft ontzettend lang entertainen. De eerste keer dat ik de Dragun neer had was een waar episch moment. Met de update (die al meteen in Switch versie zit) is het wel aanzienlijk makkelijker geworden (dit is niet beter of slechter wat mij betreft). Multiplayer is ook echt tof couch co-op, maar de game is er niet op gemaakt en maakt het soms wat frusterend/uitdagender.

0
test

@ToMaX99 Welke secrets? Hoe kan ik die vanzelf vinden zonder op internet te moeten zoeken? Welke combis? Ik krijg de helft van de tijd lollig bedoelde flutwapens.

0
test

Terecht Stardew Valley, erg verslavend!

0
test

@iApple Absoluut. Speelde de game veel op de PS Vita alleen loopt die daar regelmatig vast bij het saven. En dat is balen vooral als je een goede dag hebt gehad. Ben er helaas klaar mee. Maar verder echt een top game.

0

Aanbevolen voor jou