Europese tak van Nintendo reageert op klachten over Russische CEO | Gamer.nl

Europese tak van Nintendo reageert op klachten over Russische CEO | Gamer.nl

In een eerder bericht kwam er een video naar buiten waarin Russische Nintendo-fans een dringende oproep doen over de CEO van Nintendo in Rusland. CEO Yasha Haddaji toonde onbekwaam en agressief gedrag tijdens een livestream waarin hij meerdere werknemers uitschold en bedreigde met ontslag. Nu heeft Nintendo officieel een onderzoek gestart naar het wangedrag van Haddaji.

Sinds de video naar buiten is gekomen, waarin Haddaji door middel van grof taalgebruik zijn werknemers toespreekt, zijn er meerdere klachten van anonieme werknemers naar buiten gekomen over het verdere wangedrag van de CEO. Haddaji wordt door de anonieme werknemers benoemd als een agre ieve man die tijdens vaak voorkomende woede-uitbarstingen meerdere keyboards en apparatuur kapotmaakt. Daarbij bedreigt hij kennelijk medewerkers die hem tegenspreken met ontslag en zou hij vrouwelijke werknemers seksueel intimideren. Een van de voorbeelden hiervan is dat hij iemand dwong om hem verplicht 'Daddy Yasha' te noemen.

Media has no description

Nintendo heeft deze klachten gehoord en officieel bevestigd dat er een onderzoek wordt gestart naar de CEO. In een verklaring vertelde de Europese tak van Nintendo aan website NintendoLife het volgende:

"We zijn ons bewust van een video die onlangs op YouTube is geüpload, waarin de CEO van Nintendo Rusland, Yasha Haddaji, tijdens een discu ie met een externe leverancier die verantwoordelijk is voor een livestream van Mario Kart, zijn geduld verliest. Het gedrag van de heer Haddaji en de woordkeuze zijn zeker niet in lijn met onze bedrijfswaarden. We zijn ons ook bewust van verdere beschuldigingen die na deze video zijn verschenen en zijn nu een grondig onderzoek aan het uitvoeren. We nemen deze zaken uiterst serieus en zullen niet verder commentaar geven terwijl we ons onderzoek uitvoeren."

eevee

Niet alleen werknemers hebben klachten over de CEO, maar ook Ru ische fans hebben wat te zeggen over de keuzes die Haddaji maakt. Zo waren de meeste fans niet blij dat de Pokémon Trading Card Game niet meer beschikbaar is binnen Rusland en dat Haddaji een beperkt aantal exemplaren van de Eevee-versie van Pokémon Let's Go! voor Rusland beschikbaar heeft gesteld. Dit laatste omdat hij dacht dat het toch niet zou gaan verkopen in tegenstelling tot de Pikachu-tegenhanger. Ru ische fans hebben sindsdien gevraagd aan Nintendo om Haddaji te vervangen voor iemand die 'gepa ioneerd' is over games.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou