Nintendo NX mogelijk regiovrij | Gamer.nl

Nintendo NX mogelijk regiovrij | Gamer.nl

De Nintendo NX, de nog niet onthulde nieuwe console van Nintendo, wordt misschien regiovrij. Dat blijkt uit geruchten van de website Let's Play Video Games.

De website zegt verschillende bronnen te hebben die claimen dat de devkits waarmee ontwikkelaars software ontwikkelen geen regioslot hebben en dat het mogelijk is dat de uiteindelijke console dit ook niet heeft. Dat valt op, omdat Nintendo's huidige spelcomputers wel een regioslot hebben. Een Europese Wii U kan bijvoorbeeld alleen Europese (PAL) games afspelen, en niet spellen uit Japan of de VS.


De website heeft ook tekeningen van hoe de controller van de NX er uit zou zien. De tekeningen houden hierbij eerdere geruchten aan waarbij de controller meteen als handheld zou functioneren, die aan de televisie gekoppeld kan worden. Op de tekening is te zien hoe een gedeelte van de controller losgekoppeld kan worden om hem zo los te maken van het scherm.

Nintendo heeft nog altijd de nieuwe console niet onthuld. Ook is niet bekend wanneer het bedrijf dat van plan is te doen. Wel kondigde het eerder aan dat voor 2017 de console onthuld zou worden, en Nintendo in maart 2017 de NX wil uitgeven.

Media has no description

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou