‘Nintendo NX komt eind dit jaar uit met Zelda NX' | Gamer.nl

‘Nintendo NX komt eind dit jaar uit met Zelda NX' | Gamer.nl

Een NeoGAF-bezoeker heeft van een bron binnen Nintendo vermomen dat de NX, de nieuwe console van Nintendo, nog dit jaar verschijnt. Daarbij moet de nieuwe The Legend of Zelda ongeveer tegelijk op Wii U en NX verschijnen, gedurende NX-lancering of kort daarna.

Hoewel er geen manier is voor bezoekers van het NeoGAF-forum om te bewijzen dat bezoeker Trevelyan9999 de waarheid spreekt, moeten bezoekers van het forum hun bronnen kunnen aantonen aan de moderators van het forum. Volgens de moderators is de bron van de bezoeker geloofwaardig.

Er gaan al langer geruchten dat de NX dit jaar zou verschijnen. Het is nog niet bekend wat de console precies inhoudt. Geruchten wijzen op een overkoepelend besturing ysteem, vergelijkbaar met iOS, waarop zowel een console als handheld draaien die mogelijk dezelfde games afspelen. Dit is echter nog niet bevestigd.

De bron van de NeoGAF-bezoeker zou ook hebben gemeld dat de Wii U een marketingbudget van 34,5 miljoen dollar krijg in 2016, terwijl de 3DS een marketingbudget van 56,25 miljoen dollar krijgt. Nintendo zou volgens de bron dit jaar 3DS-games uitgeven als Metroid Prime: Federation Force, Dragon Quest 7, Dragon Quest 8, een Pokémon-game om de twintigste verjaardag van de franchise te vieren en Mario and Sonic Rio 2016. Ook zou de 3DS dit najaar een prijsdaling krijgen. Nintendo heeft nog niets aangekondigd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou