Microsoft en Sony doen er dit najaar alles aan om middels interessante Xbox 360- en PlayStation 3-pakketten de consument over de streep te trekken hun console te kopen. De PlayStation 3 onderging onlangs een prijsdaling en de Xbox 360 werd eerder al fictief in prijs verlaagd door de nieuwe, verbeterde Elite op de markt te brengen.

Nintendo daarentegen doet dit najaar helemaal niets aan de prijs van de Wii, zo heeft men in gesprek met persbureau Reuters bekend gemaakt. De letterlijke woorden van George Harrison: "We blijven op 249 dollar (in Europa 249 euro -red) voor de te voorziene toekomst."

Echt nieuws is dit natuurlijk niet, want zoals Harrison zelf ook bevestigt, verkoopt de Wii nog steeds als een trein: iedere gemaakte Wii wordt verkocht.

Daarmee wordt het wel een interessante vraag wanneer de Wii wel ooit in prijs gaat verlagen. Als de Xbox 360 en PlayStation 3 aan het eind van hun cyclus zijn en plaats moeten maken voor de nieuwe consoles? Een jolige gedachte, waar ze zeker bij Nintendo wel om kunnen lachen.