Nintendo noemt per ongeluk Wii U-versie van Banjo-Kazooie

Nintendo noemt per ongeluk Wii U-versie van Banjo-Kazooie

Nintendo Japan noemde gisteren per ongeluk Banjo-Kazooie voor de Wii U Virtual Console. Ook Blast Corps werd genoemd.

Beide games stonden kort op een releaselijst voor de Wii U Virtual Console. Zowel Banjo-Kazooie als Blast Corps werden ontwikkeld door het inmiddels door Microsoft overgenomen Rare en uitgebracht op de Nintendo 64.

Inmiddels heeft Nintendo beide games weer uit de lijst gehaald. Het is sowieso opvallend dat ze op de Wii U Virtual Console-releaselijst stonden, aangezien die console niet meer actief wordt ondersteund door Nintendo.

Waarom de games kort op de lijst stonden, is niet duidelijk. Mogelijk ging het om een fout, maar het is tegelijkertijd erg specifiek om twee Rare-games die op de Nintendo 64 zijn verschenen in een releaselijst te noemen. Fans speculeren dan ook dat Nintendo van plan is een deal met Microsoft te sluiten om beide games naar de Switch eShop te brengen, maar vooralsnog wijst, buiten de vermelding van de games op de releaselijst, niets daar op.

Media has no description

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooier zou zijn als Nintendo en Microsoft samen werken om rare replay naar de Switch te brengen. Deze compilatie aan rare games verkoopt nog nauwelijks op de Xbox en dit zal door menig Nintendo fan blind aangeschaft gaan worden. Ook versterkt Microsoft zich dan wat verder in Japan waar het toch al moeizamer verloopt voor M.

0
test

@Jumpman helemaal mee eens maar sony heeft het ook moeilijk hoor met de japanse markt. dacht iets van 7 miljoen ps4 of zo tegen 15 miljoen switches.

0
test

@hulstpower ja het verschil is enorm, helemaal als je de levensjaren mee neemt van de console. Vindt het persoonlijk erg mooi en goed om te zien dat een console die zich niet mengt met het 4K of 120fps toch enorm succesvol kan zijn. En dan ”de grote jongens” daarop proberen aan te haken 😁. Overigens gun ik het Microsoft wel dat ze meer succes boeken in Japan. Ik werkte in een gamestore toen Microsoft de gaming console markt betrad en bijna iedereen had een houding dat micro daar alleen was voor het geld. Maar tegenwoordig merk ik dat ze steeds meer hun best doen voor de gamer (zeg laatste 4 tot 6 jaar). Die inspanning mag beloond worden 😃. Het is ook daarom dat ik nog twijfel om een nieuwe Xbox aan te schaffen.

0
test

vergeet niet dan banjo ook in Smash brothers op de switch zit. een soort van samenwerking is er al.

0
test

@xXDannyNLXx Yes natuurlijk, maar dat is wel even wat anders dan een port van de originele platformer natuurlijk. A man can dream!

0
test

@MichelMusters We hadden ook nooit die 3D All Stars collectie verwacht, en Sephiroth zit in Smash, dus alles is mogelijk ;)

0

Aanbevolen voor jou