Reggie Fils-Aime over Project Natal: "Wij zijn erg bekend met deze technologie. Persoonlijk heb ik de afgelopen jaren behoorlijk wat versies van soortgelijke technologieën gezien. [Nintendo's] eerste reactie was die van ironie. Het is namelijk ironisch dat drie á vier jaar geleden de industrie van mening was dat de toekomst van gamen bij mooie graphics en meer rekenkracht lag. Maar nu wordt het door onze concurrenten duidelijk gemaakt dat de toekomst ligt bij fysiek gamen. Dat voor Nintendo de toekomst al begonnen is, maakt het extra ironsich."

Succes en de toekomst

Volgens Fils-Aime is het nog te vroeg om te bepalen of Project Natal, of Sony's nieuwe bewegingsgevoelige controller, een succes gaan worden. Zoiets kan volgens hem pas bepaald worden wanneer de software en de prijzen bekend zijn gemaakt.

Op de vraag of er ook een soort van Project Natal voor Nintendo in het verschiet ligt, antwoordde Fils-Aime het volgende: "Wij hebben veel nieuwe interfacemogelijkheden bedacht. Mogelijkheden die nu als normaal worden beschouwd. We hebben naar soortgelijke technologieën gekeken en zullen dat in de toekomst blijven doen. Wij kijken echter naar wat voor ervaring een technologie oplevert en niet naar hoe vernuftig het is. En dat maakt nu juist het verschil."