"Als eerste (met een console) komen in de volgende generatie, is helemaal niet belangrijk", aldus Iwata. "We geloven dat dit het moment is om met de Wii U te komen omdat het belangrijk is voor de wereld." Over de prijs van de nieuwe console laat Nintendo nog niets los, maar Iwata ziet het wel als "één van de belangrijkste elementen van de console wanneer deze lanceert".

"De industrie is veranderd. Wii U gaat in een totaal andere omgeving lanceren als de Wii. Ook de situatie met mobiele en sociale games is anders dan een aantal jaar geleden." Iwata reageerde verder op recente opmerkingen van analisten dat de Wii U geen kans maakt op succes.

"Toen we de Wii gingen lanceren, zeiden veel mensen: 'Nintendo moet stoppen met het maken van hardware'. Nintendo zou geen kans maken tegenover Microsoft en Sony. Maar het punt is juist dat Nintendo niet (direct) moet concurreren met deze bedrijven met dezelfde filosofie en entertainmentopties. Het gaat ons niet om of onze console krachtiger is dan de aankomende consoles van Microsoft en Sony. Het gaat ons erom dat onze console genoeg verschilt."