Nieuws
Nintendo

Nintendo niet aanwezig op Gamescom 2022

Zegt zich te richten op andere evenementen

Geschreven door Marvin Toepoel op
Nintendo zegt niet aanwezig te zijn op Gamescom 2022, dat plaatsvindt van 24 tot en met 28 augustus.

Dat meldt het Nintendo-kantoor in Frankfurt op een verzoek van GamesWirtschaft. Nintendo zegt na “zorgvuldige afweging” niet naar Keulen af te reizen voor de gamebeurs en zich te richten op andere evenementen in de zomer.

“Gamescom is een belangrijk evenement in de evenementenkalender voor Nintendo”, zegt het bedrijf in een reactie. “Dit jaar hebben we echter na zorgvuldige afweging besloten om niet mee te doen aan Gamescom. In plaats daarvan kunnen spelers de games voor Nintendo Switch uitproberen op tal van evenementen in heel Duitsland.”

Nintendo doelt daarbij op de rondtrek die het bedrijf maakt met onder andere een Airstreamer, een soort caravan die allerlei Duitse steden aandoet, waarin fans enkele games kunnen proberen. Ook doet Nintendo mee aan het Main Matsuri Japan Festival in Frankfurt, DoKomi in Düsseldorf en AnimagiC in Mannheim. “We kijken ernaar uit om onze fans weer te zien op veel regionale evenementen”, aldus Nintendo.

Gamescom vindt na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie weer op locatie plaats in Keulen. Onder andere THQ Nordic en Koch Media hebben aangekondigd wel aanwezig te zijn op het evenement. 

Bron: GamesWirtschaft

Dit artikel delen:

Lees meer

Gelekte printplaat toont mogelijke indeling van RTX 4090 24-core Raptor Lake-cpu en Arc A770-gpu duiken op in benchmark
0

Reacties op: Nintendo niet aanwezig op Gamescom 2022

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.