Nintendo: 'Negatieve reacties Wii U vergelijkbaar met Wii' | Gamer.nl

Nintendo: 'Negatieve reacties Wii U vergelijkbaar met Wii' | Gamer.nl

PC PREVIEW - Met gemixte gevoelens betrad ik de presentatiezaal van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain. Aan de ene kant kijk ik ontzettend uit naar dit spionage-avontuur en weet ik dat ik met elke beurs weer enthousiaster over de game wordt. Aan de andere kant realiseer ik me dat dit de laatste Meta Gear-game van Kojima wordt en dat doet toch wel pijn. Gelukkig kan ik, net het zien van de The Phantom Pains E3-demo, bevestigen dat de beste man in stijl vertrekt.

"Vlak na de aankondiging en voor de lancering van de Wii was de feedback hetzelfde als bij de Wii U", aldus Iwata. "Oftewel, wanneer iets unieks ten tonele verschijnt is het in het begin moeilijk voor mensen om het te begrijpen. Er heerst eerst verwarring en er worden pe imistische observaties gemaakt, zoals 'zal een dergelijk product echt succes hebben?', maar nadat mensen het product ervaren, verandert de tendens."

Iwata raadt de investeerders aan naar het recente verleden van Nintendo te kijken. "We hebben gezegd dat we de Nintendo DS op een bepaalde manier neer gingen zetten en het aantal mensen dat games speelt zouden verbreden. En dat hebben we gedaan. Ging onze aandeelprijs omhoog toen we die strategie aankondigde? Nee. Het ging pas omhoog toen de Nintendo DS goed begon te verkopen. Ook met de Wii gaven we aan mensen aan het gamen te zullen zetten die dat normaal niet zouden doen. Dat is ons gelukt. Wederom steeg de prijs van onze aandelen pas toen de console goed begon te verkopen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou