Nintendo: 'Momentum 3DS in Europa en VS is zwak' | Gamer.nl

Nintendo: 'Momentum 3DS in Europa en VS is zwak' | Gamer.nl

Voor de gamers van de oude garde is het altijd leuk als een bekende ontwikkelaar weer van zich laat horen. Neem nu Keiji Inafune, een naam die je wellicht niks zegt, maar zijn legacy des te meer. Hij is de mede-bedenker van de Mega Man-franchise en ook verantwoordelijk voor onder andere Dead Rising en Lost Planet. Toch is vooral Mega Man relevant als we spreken over zijn nieuwe game, Mighty No. 9. De game doet qua uiterlijk heel erg denken aan Mega Man, maar is in basis toch echt een hele andere game.

Hij vergelijkt de situatie met hoe in het Japan is, waar de 3DS momenteel 55 procent van alle hardwareverkoop voor zijn rekening neemt. In de Verenigde Staten en Europa is dit 20 procent. Volgens Iwata is dat deels omdat in de VS consolegaming de overhand heeft.

Iwata benadrukt dat het over het algemeen wat langer duurt in Europa en de VS voordat een Nintendo-platform momentum krijgt. "Zoals het ook was bij de DS duurt het veel langer (...) in de VS dan binnen Japan. De Nintendo DS kreeg daar binnen een jaar momentum, terwijl het in de VS meer dan twee jaar duurde. Maar uiteindelijk waren daar de totale verkopen van de DS hoger dan die van de Wii."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou