Nintendo moet horizon verbreden volgens investeerder

Nintendo moet horizon verbreden volgens investeerder

Volgens investeerder ValueAct Capital Partners moet Nintendo zijn horizon verbreden om een breder entertainmentbedrijf te worden. Dat blijkt uit een reportage van Reuters.

ValueAct Capital Partners staat bekend als een ‘activisten belegger’. Dit soort investeerders kopen een groot aantal aandelen op om de toekomst van een bedrijf te kunnen beïnvloeden. Vorig jaar kocht ValueAct Capital 2,6 miljoen aandelen bij de Japanse gamemaker op, wat neerkomt op 1,1 miljard dollar (iets meer dan 1 miljard euro). Nu zegt de investeerder gesprekken te voeren met Nintendo over mogelijkheden daarover. Volgens Reuters wil ValueAct Capital van Nintendo een merk maken dat de strijd aangaat met bedrijven en diensten als Netflix, Disney Plus en Tencent.

ValueAct Capital Partners zegt al meerdere gesprekken met Nintendo heeft gevoerd om plannen door te spreken. Het investeerders bedrijf geeft aan alle vertrouwen te hebben in de CEO van Nintendo, Shuntaro Furukawa, voor de toekomst van de Japanse gamegigant. Nintendo geeft aan in gesprek te zijn met de investeerder, maar wil er verder niets over loslaten.

Nintendo stond jarenlang bekend als een bedrijf dat alleen video games maakte. In de laatste jaren heeft het bedrijf al stappen gezet om diens horizon te verbreden. Zo zijn er verschillende mobiele games uitgebracht, is er een animatiefilm over Super Mario in de maak en komt op 1 augustus de eerste Super Mario-Lego set uit.

Lego Super Mario

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

De samen stellingen in dit artikel zijn echt te pijnlijk voorwoorden.

0
test

@Witty1889 Inderdaad, schrijver mag toch echt een cursusje doen. En moeilijk is het ook al niet, puur anglicisme dit.

0
test

Vraag me af hoeveel winst ze maken op de consoles zelf (zal wel een hoop zijn, want zo'n bijzondere hardware zit er niet in), want als de marge klein is, dan kunnen ze maar beter gewoon stoppen met hardware uitbrengen en zich puur richten op software en dat dan dus naar andere platformen brengen zoals de andere consoles.

0

@SuperDre Ondanks dat de Switch niet de kracht heeft van een ps4 is dit nog steeds de meest gewilde console. Stoppen met maken van hardware? Wat een onzin zeg zelfs iets simpels als de Switch Lite verkoopt super goed en terecht ook bedrijven zien dit duidelijk ook kijk maar naar games als the witcher en doom die misschien minder mooi draaien maar alsnog top uitzien. Mocht nintendo ooit hun games op een ander platform gaan uitbrengen zal het meer naar xbox neigen gezien de positieve samenwerking.

0
test

@SuperDre Consoles verkoop je niet om winst te maken op de console zelf, maar via online verkopen van content en 1 of meerdere abonnementen. Koopt iemand een digitale game op de Switch pakt Nintendo altijd een gedeelte (precieze percentage weten we niet, maar ligt normaal gesproken rond de 30%), en abonneert iemand zich op de online dienst is dat nog is €20 per jaar. Breng je zelf geen hardware uit vallen deze inkomsten zo goed als compleet weg, het enige wat je dan kan doen is een eigen PC launcher opzetten maar iedereen weet dondersgoed dat 90% van de aankopen toch via Steam blijven gaan, en voor je abonnementen dienst zul je dan iets qua PSNow/XGP op moeten zetten, en daar ga je nooit dezelfde cijfers mee halen want veel mensen abonneren zich nu eenmaal op de huidige online diensten puur omdat dat nodig is om online te kunnen gamen. Als je nu bijvoorbeeld naar Sony kijkt, die harken miljarden binnen puur en alleen omdat mensen PS+ nodig hebben om online te kunnen spelen. Brengt een grote publisher zoals Ubisoft, Activision of EA een nieuwe game uit en kopen 2miljoen PS4 spelers hem digitaal voor €70 pakken ze ongeveer €42miljoen mee.

0

Aanbevolen voor jou