'Nintendo moet actiever zijn met onlinegamebusiness' | Gamer.nl

'Nintendo moet actiever zijn met onlinegamebusiness' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Miyamoto kan Nintendo verschillende kanten op met hun online dienst, waaronder de kant van een maandelijks abonnement. "Moeten we klanten vragen om een maandelijkse bijdrage als ze gebruik willen maken van onze online diensten?", vraagt de bedenker van Mario en Zelda zich af. "Of is het beter om een gratis online dienst aan te bieden en iets extra's te bieden voor mensen die betalen, zodat ze extra waar voor hun geld krijgen? Met deze busine trategieën zijn we minder actief dan we zouden moeten zijn."

'Pro-actief en goed ontvangen door de consument'

Hoewel critici de online diensten van Nintendo vaak als inferieur beschouwen ten opzichte van de diensten die concurrenten Microsoft en Sony aanbieden, verdedigt Miyamoto de inspanningen van Nintendo op dit vlak. "Als het aankomt op onze inspanningen om voordeel te halen uit internettechnologie, waarmee we onze klanten meer plezier en entertainment kunnen bieden, dan zijn we altijd erg pro-actief geweest."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou