Fils-Aime: "Ik denk dat (Miiverse) een onverwachte hit wordt bij mensen. Wanneer het netwerk en de hoeveelheid Wii U-eigenaren groeit, zal blijken dat het een echte killer app is voor het systeem, en dat terwijl ik Nintendo TVii en alle games ook erg goed vindt. Je begrijpt het misschien pas goed wanneer je het probeert en ervaart."

Volgens Fils-Aime wordt Miiverse een hit omdat het meerdere populaire activiteiten combineert. "Ik concurreer met tijd die op de PC besteed wordt, tijd om tv te kijken en tijd op sociale netwerken. Ik concurreer hier al mee, maar nu kan het op een nieuwe en boeiende manier."

In Miiverse lopen diverse avatars van andere spelers rond en kunnen mensen teksten achterlaten voor anderen, bijvoorbeeld over wat ze op dat moment spelen of andere dingen die op dat moment in hun leven gaande zijn. De berichten worden wel gemodereerd door een team dat door Nintendo wordt aangesteld. Het bedrijf heeft eerder gezegd dat er maximaal een half uur zal zitten tussen het opslaan van een bericht en de daadwerkelijke plaatsing.