"Dat gezegd hebbende, het is waarschijnlijk Shigeru Miyamoto's keuze, dus ik kan niet honderd procent garanderen dat dit het tempo blijft", aldus Iwata.

Vorige week verscheen New Super Mario Bros. 2 op de 3DS en later dit jaar verschijnt New Super Mario Bros. U op Nintendo's nieuwe spelcomputer, de Wii U. "Dit zijn twee unieke, onafhankelijke titels", aldus Iwata. "We hebben een Mario-game die je in de palm van je handen kunt spelen en een Mario-game die je op de televisie speelt. Ik denk dat de titels uniek genoeg zijn en maak mij niet druk om verwarring bij mensen."

DLC

New Super Mario Bros. 2 gaat als eerste Mario-game ooit betaalde downloadbare content krijgen. Het gaat om nieuwe levels, maar het is nog niet bekend wanneer de DLC verschijnt. "Ons doel is DLC uit te brengen waarbij consumenten zich niet belazerd voelen. Ik weet dat er mensen zijn die zich daar druk over maken en ik wil ze verzekeren dat we dit in ons achterhoofd houden en dat we niet van plan zijn dat te doen", benadrukt Iwata.