Nintendo maakt verlies op 3DS na prijsverlaging | Gamer.nl

Nintendo maakt verlies op 3DS na prijsverlaging | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Apparaten onder de kostprijs in de markt zetten om meer verkopen te genereren, is een bekende bedrijf trategie in de game-industrie. Sony en Microsoft hebben dat bijvoorbeeld gedaan met de PlayStation 3 en Xbox 360 en ook wanneer de PlayStation Vita wordt gelanceerd, zal Sony geld op de verkochte exemplaren inleveren.

Nintendo heeft deze strategie de laatste jaren vermeden; zowel met de Wii als de Nintendo DS heeft het bedrijf vanaf de lancering winst gemaakt op elk verkocht exemplaar. Dat geldt momenteel nog voor de 3DS, maar volgens Bloomberg niet meer na de prijsverlaging. Nintendo heeft toegezegd de prijs met een derde te verlagen, wat betekent dat het apparaat van 250 euro naar ongeveer 170 euro gaat.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou