Nintendo maakt 'significant meer' exemplaren van SNES Classic Mini | Gamer.nl

Nintendo maakt 'significant meer' exemplaren van SNES Classic Mini | Gamer.nl

Nintendo maakt "significant meer" exemplaren van de Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System dan van de vorig jaar verschenen NES Classic Mini.

Dat meldt het bedrijf in een statement aan GameSpot. De NES Cla ic Mini was sinds de release vorig najaar de rest van het jaar door nauwelijks verkrijgbaar in winkels. Dit jaar kondigde Nintendo vervolgens aan de productie van het apparaat stop te zetten. Dergelijke situaties moeten met de gisteren aangekondigde opvolger, de SNES Cla ic Mini, vermeden worden.


"We geven geen exacte cijfers, maar we zullen significant meer exemplaren van de Super NES Cla ic Edition produceren dan van de NES Cla ic Edition", zo luidt Nintendo's statement voluit. Wel lijkt het er op dat het apparaat maar voor een korte periode beschikbaar zal zijn: "De Super NES Cla ic Edition komt op 29 september uit en is tot het einde van het kalenderjaar beschikbaar. Op dit moment hebben we niets aan te kondigen qua beschikbaarheid volgend jaar."

De SNES Cla ic Mini gaat waarschijnlijk zo'n 79,99 euro kosten en komt met twee controllers en 21 games, waaronder het nooit eerder verschenen Star Fox 2.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou