Ghome.de is gestuit op scans van een Frans spelblad welke in een artikel de online mogelijkheden van de Gamecube uit de doeken doet. Eerder werd de online optie voor de Gamecube versie van Splintercell: Pandora Tomorrow genoemd.Entweder Nintendo hat ein sehr krasses Spiel mit den GameCube Jüngern gespielt oder dies ist ein verfrühter Aprilscherz: Laut einer französischen Spielezeitung wird der GameCube nämlich schon recht bald offiziell durch Nintendo Online ans Netz gehen ala Xbox mit Live.

In het artikel valt onder andere te lezen dat Nintendo Online onderhandelt met het Amerikaanse Gamespy wegens de jarenlange ervaring die het bedrijf heeft in multiplayer gaming service. Logitech zal het vervaardigen van headsets voor de Cube voor zijn rekening nemen. Tevens zal er zoals bij Xbox Live een berichtensysteem opgezet worden voor het chatten.

Verwacht wordt dat het systeem over 2 maanden bij de komende E3 publiekelijk gepresenteerd zal worden.

Zie Babelfish voor een eventuele Engelse vertaling van het stuk. Update: Zoals Ghome vermoedde betreft het hier een vroege 1 April grap: Nintendojo bericht over de achtergrond van het verhaal. De grap moet enige tijd in de planning gestaan hebben, aangezien in december de eerste berichten over de Cube online mogelijkheden van Splinter Cell: PT vrijkwamen.

Met dank aan agent 007 voor het melden van dit nieuws.