Nintendo maakt eerste lichting Amiibo-figurines bekend | Gamer.nl

Nintendo maakt eerste lichting Amiibo-figurines bekend | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De twaalf figurines zijn Mario, Prinses Peach, Yoshi, Donkey Kong, Link, Fox, Samus Aran, de Wii Fit trainer, Animal Cro ing Villager, Pikachu, Kirby en Marth. 

De figurines kunnen via NFC-technologie ingescand worden in diverse games. De Wii U-controller bevat Near Field Communication-technologie waardoor ze door de console gelezen worden en in het spel worden geprojecteerd. De 3DS krijgt een speciale acce oire om de figurines in te scannen, de nieuwe 3DS-modellen kunnen dit uit zichzelf al.

De figurines zijn in eerste instantie bruikbaar in Super Smash Bros. op de Wii U en de 3DS. Meer games zullen gebruikmaken van de Amiibo-figurines, waaronder Mario Party 10, Yoshi's Woolly World, Mario Kart 8 en Captain Toad: Treasure Tracker. Het is de bedoeling dat later ook meer Amiibo's verschijnen. Wanneer de eerste lichting dit jaar precies beschikbaar komt, is nog niet bekend.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou