Nintendo richt centraal ontwikkelaarsportaal op | Gamer.nl

Nintendo richt centraal ontwikkelaarsportaal op | Gamer.nl

Nintendo heeft een centraal ontwikkelaarsportaal opgericht, genaamd Nintendo Developer Portal. De Japanse spellenmaker wil zo het ontwikkelen van games voor Nintendo-apparaten gemakkelijker maken.

Voorheen werd het ontwikkelen en uitgeven van games op Nintendo-systemen voor grote uitgevers en indiestudio's apart behandeld, maar deze proce en zijn nu gestroomlijnd in de Nintendo Developer Portal.

Nintendo verwelkomt iedereen in zijn programma: van beginnende indie-ontwikkelaars, tot bestaande bedrijven zoals Activision. Daarnaast wordt de dienst ook wereldwijd aangeboden, inclusief Japan. Hiervoor was het registeren voor Nintendo's indieprogramma niet mogelijk in dit land.

Geïntere eerden kunnen zich registeren via de website en ontvangen daarna toegang tot allerlei tools die het ontwikkelen van games moeten faciliteren, zoals de engine Unity. Via gespecialiseerde fora wordt ondersteuning geboden tijdens het ontwikkelproces en Nintendo helpt bijvoorbeeld ook bij het verkrijgen van leeftijdscertificaties voor digitale games. Na afronding van een project mogen ontwikkelaars zelf de releasedatum en prijs bepalen voor hun game.

Nintendo zet met het oprichten van de portaal stappen naar een toegankelijke methode om games op Nintendo-platformen uit te brengen. Voorheen klaagden veel indieontwikkelaars over de vele obstakels die hierbij in de weg stonden. Zo moesten ontwikkelaars een eigen kantoor hebben om zich in te schrijven en werd er pas uitbetaald als een game een specifiek aantal keer was verkocht.

Momenteel wordt via de Nintendo Developer Portal ondersteuning geboden voor Nintendo Wii U en (New) Nintendo 3DS. Het is goed mogelijk dat de NX, Nintendo's volgende console, hieraan wordt toegevoegd.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou