'Nintendo toleranter naar volwassen content op Nintendo Switch' | Gamer.nl

'Nintendo toleranter naar volwassen content op Nintendo Switch' | Gamer.nl

Volgens The Wall Street Journal is Nintendo coulanter geworden wat betreft seksuele en agressieve content in games voor Nintendo Switch.

Nintendo staat bekend als een van de giganten binnen de games-industrie die niet meegaat wat betreft volwa en content met Microsoft en Sony. Hoewel 16+ en 18+ games in grote aantallen aanwezig zijn in de bibliotheek van PlayStation en Xbox lijkt Nintendo hier meestal iets op tegen te hebben.

Dit betekent echter niet dat er nooit eerder games met content die gericht is op volwa enen is uitgebracht op Nintendo-consoles. Zo komen Wolfenstein 2: The New Colo us en Doom binnenkort naar Nintendo Switch en zijn onder andere games uit de Project Zero (Fatal Frame)- en Resident Evil- serie al verschenen op eerdere apparaten van het bedrijf.

Desalniettemin lijkt Nintendo nu een coulantere houding naar het brengen van dit soort games naar Nintendo Switch te hebben. Zo liet Takuya Aizu, van Gal*Gun 2-ontwikkelaar Inti Creates, aan The Wall Street Journal weten verrast te zijn om de nieuwe houding van Nintendo naar volwa en content:

"Ik dacht dat het niet dat het mogelijk zou zijn om zo'n dergelijke game naar Nintendo Switch te brengen, maar tot mijn verbazing gaf Nintendo mij positieve feedback."

Uit het artikel blijkt ook dat andere bedrijven, zoals Bethesda, een verandering merken in het beleid van Nintendo. Het Japanse bedrijf heeft jaren geleden aangegeven zich te richten op familievriendelijke alternatieven voor gaming, wat duidelijk werd door de komst van Nintendo Wii en bijbehorende games, die het hele gezin als doelgroep namen.

Nintendo heeft zelf nog niets over deze nieuwe houding tegenover seksuele en gewelddadige content bekendgemaakt. Het is echter erg aannemelijk dat Nintendo een ander beleid aanhoudt wat betreft deze games voor Nintendo Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou