Nintendo legt patent op 'massively single-player online game' | Gamer.nl

Nintendo legt patent op 'massively single-player online game' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het patent wordt een wereld voor één speler beschreven, die online gelinkt is aan de werelden van andere spelers, zonder dat die spelers elkaar kunnen tegenkomen. Zo zou de speler een huis kunnen bouwen en zouden andere spelers in hun wereld dat huis vervolgens kunnen zien en bezoeken.

Volgens Nintendo levert dit een singleplayer-ervaring op waarin mensen die niet graag contact hebben met andere spelers, toch de voordelen van online gamen kunnen ervaren. Daarnaast zouden traditionele multiplayer-elementen kunnen worden toegevoegd, zodat spelers er wel voor kunnen kiezen met elkaar te spelen in dezelfde wereld.

Animal Cro ing

Het patent doet denken aan de Animal Cro ing-reeks. Deze games, waarin spelers in een huis in een dorp wonen en dagelijks klusjes doen om meer meubels te verzamelen, zijn voor één speler, maar andere spelers kunnen berichten naar dat dorp sturen of zelfs op bezoek komen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou