Nintendo verrast door plotseling een heus Enquête-kanaal voor de Wii te lanceren. Dit kanaal vraagt je als eerste waar je woont (op provinciebasis als je in Nederland woont) en zal met regelmaat nieuwe onderwerpen aanbieden waarop je kan stemmen door je Mii naar één van de twee mogelijke antwoorden te slepen.

De eerste enquêtes behelsen niet veel meer dan "Waar hou je meer van, honden of katten?" en "Hoe wil je je eieren 's ochtends? Gebakken of gekookt?" maar natuurlijk zullen er ook intelligenter vragen gesteld worden.

Sommige vragen gelden alleen voor de regio of het land waarin je woont. Andere vragen (zoals die van de honden-en-katten) kunnen wereldwijd gesteld worden op alle Wii's. Uitkomsten van de enquêtes worden na sluiting bekend gemaakt en zijn ook te volgen op je Wii. Ook kun je voorspellingen doen welk antwoord gaat 'winnen'. Het is eveneens mogelijk om Enquete-voorstellen in te sturen welke mogelijk de volgende enquete zal vormen.

Ook zijn er twee updates uitgekomen voor VC-games, te weten Mario Kart 64 en Military Madness. Beide games bleken een bug te bevatten die hierbij door Nintendo is opgelost en als update via het Winkel-kanaal op te halen zijn.