Verschillende bronnen weten vandaag te melden dat Nintendo haar plannen geopenbaard heeft om reeds tegen het eind van 2004 een nieuw product te lanceren. Of het hier de opvolger voor de GameCube betreft is echter niet officieel bevestigd, al zijn er wel sterke geruchten dat dit het geval zou zijn. Een nieuwe GameBoy of een andersoortig multimediasysteem behoort natuurlijk ook nog altijd tot de opties.

Het nieuwe systeem zal op de E3 van 2004 aan het grote publiek worden voorgesteld. De kans dat het hier werkelijk om een opvolger van de GameCube gaat is trouwens best aanwezig, want het succes van het platform valt enigszins tegen en veel voor de GameCube aangekondigde games zijn reeds doorverschoven naar de volgende generatie, waaronder Mario 128. Met een lancering eind volgend jaar maakt het deze keuzes natuurlijk een stuk logischer.

Mocht de GameCube 2 eind 2004 gelanceerd worden dan betekent het dat Nintendo de concurrentie voor zal zijn, want de nieuwe Playstation en Xbox worden ten vroegste in 2005 op de markt verwacht.Met dank aan jprommen voor het melden van dit nieuws.