'Nintendo lanceert dit jaar nieuw Switch-model met 4K-output'

'Nintendo lanceert dit jaar nieuw Switch-model met 4K-output'

Nintendo zou dit jaar een nieuw model van de Nintendo Switch lanceren dat een 4K-resolutie ondersteunt op televisies.

Bloomberg claimt in een reportage dat te hebben vernomen van mensen die "bekend zijn met de plannen". De productie voor de console zou mogelijk al in juni beginnen. Er zouden in eerste instantie een miljoen exemplaren per maand kunnen worden gemaakt. Een releasedatum is niet bekend.

Naast een 4K-output voor wanneer de console in de dock geplaatst wordt om op televisie te spelen, zou het apparaat zelf ook een groter Samsung oled-scherm krijgen van 7 inch. De huidige Switch heeft een scherm van 6,2 inch. Het nieuwe scherm zou net als de huidige Switch-modellen games in 720p weergeven. 

Het zou gaan om een zogenaamd stijf oled-scherm, dat iets goedkoper is om te produceren dan schermen op moderne smartphones. Dit scherm moet een beter contrast kunnen tonen dan het scherm op de huidige versies van de Switch, alsmede een langere batterijduur bieden.

Volgens Bloomberg is het nieuwe Switch-model onderdeel van Nintendo's plan om de verkoop van de Switch zo hoog mogelijk te houden tijdens de aankomende feestdagen. Journalist Imran Khan claimt op Twitter dat hij heeft vernomen dat er meerdere ontwikkelaars met een development kit gebaseerd op het nieuwe model zijn.

Het bedrijf zelf heeft nog niets bevestigd. Er gaan al geruime tijd geruchten over een nieuw model. Het is onwaarschijnlijk dat het model deze maand aangekondigd wordt - vermoedelijk wil Nintendo de huidige verkoop van de Switch tijdens de release van Monster Hunter Rise niet in de weg staan. Daarbij komt er op lancering een speciale editie van de Switch uit gebaseerd op de aankomende game.

Nintendo Switch

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik heb zo vermoeden dat de switch het zelfde blijft maar dat nintendo misschien een sterker dock alleen gaat uitbrengen.

0

@hulstpower wat bedoel je precies met een sterkere dock? De processor zit in de handheld en niet in de dock.

0
test

@Tinus Tussengas-1 Ja de processor zit nu in de handheld. Maar als ze een nieuwe chip verwerken in een nieuw dock waardoor je dus 4k kan gamen met je huidige switch.

0
test

@Tinus Tussengas-1 Dit is best een logische gedachte hoor. De Switch maakt gebruik van een USB-C-aansluiting en is dus in staat om een externe GPU te benutten. Het was ook mijn eerste gedachte toen de Switch werd aangekondigd. Ik vraag me op dit punt alleen af wat de gevolgen gaan zijn voor de ontwikkelaars en klanten. Die moeten hun games dan optimaliseren voor twee systemen. Nu gebeurt dat natuurlijk ook bij bijvoorbeeld de PS4 en PS4 Pro, maar in het verleden heeft het voor Nintendo nooit geweldig uitgepakt. Nu was de New 3DS (XL) wel een succes, maar consumenten waren niet zo happig op de exclusieve games :) Time will tell, I suppose

0

@hulstpower Er staat letterlijk dat er een nieuw scherm in komt, iets groter en oled. Dus niet hetzelfde. Of doelde je meer op inhoudt qua chip set?

0
test

@Senchi87 dat is natuurlijk ook maar een gerucht van het nieuwe scherm en alles. Wat ik zeg is ook maar een vermoeden wat ik heb en gevoel niet dat het zo is.

0
test

Potverdrie! Heb ik mezelf na maanden twijfelen net voorgenomen om eind deze maand een Switch te kopen, krijgen we dit! Nu begin ik toch weer te twijfelen of ik niet even moet wachten...

0

@woutzorz Ja wel, gewoon wachten. Ga je spijt van krijgen anders.

0

@woutzorz Troost je, de geruchten zijn er al sinds de launch van de Switch en zodra deze uitkomt zullen er weer geruchten komen voor weer een nieuwere versie. Je kan dan eeuwig blijven wachten. Maak gewoon een lijstje voor games die je erop zou willen spelen en gebruik die lijst om te bepalen of je hem wel/niet koopt

0
test

@Gamegod Mja zo denk ik er nu toch ook wel een beetje over. Ik hoor al sinds vorig jaar geruchten, maar tot nu toe nog nergens echt over de brug gekomen met die upgrades (behalve verbeterde batterijduur). Zo kan ik inderdaad wel blijven wachten...

0

Aanbevolen voor jou