In een interview wat door het Amerikaanse gamesmagazine EGM met de Executive Vice President van Sales en Marketing, Reginald Fils-Aime, gehouden werd, zijn enkele interessante punten over de Nintendo Revolution naar buiten gekomen.

Volgens Fils-Aime is het principe van hardware wat men in een behuizing stopt om er vervolgens een controller op aan te sluiten voor het spelen van games, een verouderde denkwijze. De consument zou (onbewust welicht) verlangen naar iets veel innovatievers. Daar komt nog het concept rond een sterke community en het induiken van de gameplay bij. Allemaal zaken wat Nintendo met hun volgende console moet gaan bieden.

Of de Nintendo Revolution ook online mogelijkheden zal kennen, wil Fils-Aime nog niets over zeggen. Mogelijk zal hij hier in de komende maanden meer over kwijt kunnen. In elk geval wil men het principe van een community bewerkstelligen. Of dit online zal zijn, is nog niet bekend. Verouderd concept? Wel als we Nintendo mogen geloven.

Als laatste werden er door Fils-Aime de drie voorwaarden gegeven waaraan Nintendo volgens hem zou moeten voldoen om Sony te verslaan in de komende consolerace. Als eerste de consumenten iets innovatiefs bieden wat ze ook daadwerkelijk willen hebben, ten tweede de console gelijktijdig met de concurrentie op de markt brengen en ten derde zoveel mogelijk third parties achter de spelcomputer krijgen.

Voorlopig zal dit het enige zijn wat we over de Nintendo Revolution te horen krijgen. Concrete details wil men namelijk voor zich houden tot de E3 om te voorkomen dat Sony of Microsoft teveel over de spelcomputer te weten komen. Wel zeker is het feit dat Mario 128, de volgende echte en volwaardige Mario game, nog voor de GameCube zal verschijnen en niet de Revolution.