Nieuws

Nintendo stopt met Super Mario-animatiefilm als ze 'niks interessants kunnen maken'

Shigeru Miyamoto vertelt dit in een Q&A

Geschreven door Pablo Bool op
Nintendo laat het idee van een Super Mario-animatiefilm links liggen wanneer er geen goed idee kan worden bedacht samen met Illumination Entertainment.

Illumination Entertainment zijn de ontwikkelaars achter films zoals Despicable Me en The Secret Life of Pets. Op 31 januari liet Nintendo weten dat de plannen voor een Super Mario-animatie film van start zullen gaan. De film wordt geproduceerd door de CEO van Illumination Entertainment, Chris Meledandri en bedenker van Mario, Shigeru Miyamoto.

Shigeru Miyamoto zegt in een Q&A met aandeelhouders over Illumination Entertainment "we hebben samen gesproken en zijn tot de conclusie gekomen dat als we niks interessants kunnen maken, we ermee stoppen." In deze Q&A komt ook naar voren dat het screenplay momenteel wordt geschreven en dat ze graag snel iets willen aankondigen. Miyamoto geeft aan dat hij al jarenlang een geanimeerde film wilde maken, maar dat hij een expert zocht op het gebied van films. Voordat Nintendo is uitgekomen bij Illumination Entertainment heeft Miyamoto gesproken met "allerlei soorten filmregisseurs en producers."

Het plan is de film vóór de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo uit te brengen. Nintendo hoopt daarnaast ook het Super Mario-themapark in Universal vóór de Olympische spelen af te ronden.

In dezelfde Q&A werd ook gesproken over de toekomst van de Nintendo Switch en de duurzaamheid van Labo.

Dit artikel delen:

Lees meer

Wie is de beste PlayStation-mascotte ooit? Epic over matchmaking-systeem en serverproblemen Fortnite
1

Reacties op: Nintendo stopt met Super Mario-animatiefilm als ze 'niks interessants kunnen maken'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • ToMaX99

    • 13 februari 2018 11:38
    Jezus! Wat een uitspraak… Tuurlijk moet je een goed script hebben… Maar misschien moet je dat hebben VOOR je zo'n aankondiging doet…

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.