Nintendo krijgt uitgevers weer enthousiast met de 3DS | Gamer.nl

Nintendo krijgt uitgevers weer enthousiast met de 3DS | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Eén van de belangrijkste doelen voor ons op E3 was om te benadrukken dat het belangrijk is voor Nintendo dat we ondersteuning krijgen van onze partners", zegt Fischer. "Natuurlijk zijn we blij [met de ondersteuning], maar het is meer dan we hadden durven hopen in deze nieuwe tijd voor spelcomputers." Laurent schat dat er ongeveer zeventig verschillende titels voor de Nintendo 3DS zijn aangekondigd. "Voor hardware dat pas een paar dagen aangekondigd is, is dat ongelooflijk. En waar ik erg tevreden over ben is dat je hele sterke ondersteuning ziet van iedereen. [...] Ik zie geen enkele uitgever die niet erg gemotiveerd is door de spelcomputer, dus daar zijn we erg erg blij mee."

Nintendo heeft de afgelopen jaren veel kritiek gehad van uitgevers en ontwikkelaars. Vooral omdat games op Wii en DS van andere uitgevers dan Nintendo vaak teleurstellende verkoopcijfers hadden. Uitgevers klaagden over een gebrek aan ondersteuning van de software- en hardwarefabrikant. Daarom ziet Nintendo het als een belangrijk doel om de steun en het enthousiasme terug te krijgen van uitgevers en ontwikkelaars. Met name het verra ingseffect dat 3D heeft op het scherm hielp volgens Laurent om uitgevers te overtuigen om games te gaan maken voor de handheld.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou