Op de persconferentie die Nintendo net gehouden heeft op de Leipzig Games Convention, heeft men twee nieuwe games voor de Wii aangekondigd. De eerste game werd mede-gepresenteerd door Philip Lahm, de linksback van het Duitse voetbalelftal. Het zal je dan ook niet verbazen dat het hier om een voetbalgame gaat en wel een opvolger van Super Mario Strikers op de GameCube. Mario Strikers Charged is de titel van de game en zoals verwacht kun je bepaalde acties in de game met de bewegingsmogelijkheden van de controller bedienen. Zo wordt de controller gebruikt om ballen te vangen als keeper zijnde. We wachten nog screenshots en filmpjes af.

De tweede aangekondigde game is Battalion Wars 2, welke Nintendo creatief wist af te korten tot BWii. De eerste Battalion Wars op de GameCube was een behoorlijk geslaagde game, die echter nog wel op aardig wat vlakken verbeterd kon worden. Eén van de heikele punten was de niet altijd even vlugge bediening. Er is natuurlijk een kans dat de controls dankzij de Wii-controller aanzienlijk verbeterd zijn. Impressies van beide games zullen in ieder geval niet lang op zich laten wachten, want ze zullen allebei op de beursvloer speelbaar zijn.

Update:  Uit een persrelease voor beide games is gebleken dat ze allebei online multiplayer zullen bieden. Battalion Wars 2 zal zelfs drie multiplayer-modi krijgen. Daarnaast wordt die game uitgebreid met zee-units, zes verschillende rassen en veroverbare gebouwen die units laten respawnen. Update 2: De eerste screens van beide games zijn gepubliceerd.