Nintendo kondigt overkoepelend accountsysteem aan | Gamer.nl

Nintendo kondigt overkoepelend accountsysteem aan | Gamer.nl

Nintendo heeft een overkoepelend account voor al zijn systemen aangekondigd, genaamd Nintendo Account. Hiermee is het straks mogelijk om op alle consoles van het bedrijf met dezelfde gebruikersnaam in te loggen.

Het overkoepelende account moet er voor zorgen dat gegevens over alle platformen van Nintendo worden opgeslagen, waaronder savefiles van games. De gegevens worden via de cloud bewaard.

Een Nintendo Account is ook toegankelijk via Google, Twitter en Facebook. Uiteindelijk verdwijnen daardoor 'friend codes', het huidige Nintendo-systeem waarmee gamers elkaar kunnen vinden om online tegen elkaar te gamen. Het wordt straks ook mogelijk om de eShop via pc te bekijken, zodat mensen via de website digitale games kunnen aanschaffen.

Verder moet het account straks ook werken bij smartphonegames van Nintendo. Tot slot wordt er een nieuw cadeausysteem ingebouwd, genaamd My Nintendo, dat in maart 2016 lanceert. Hiermee kunnen spelers punten verdienen door games te kopen en te spelen. Met die punten kunnen diverse cadeaus worden gekocht, waaronder merchandice en downloadbare content.

Media has no description
Media has no description
Media has no description
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou