Al een tijdje geleden kondigde Nintendo de ontwikkeling van een nieuw gameproduct aan luisterend naar de mysterieuze codenaam X. Veel was er over dit product destijds nog niet bekend, behalve dat het een nieuwe gamemachine zou omvatten. Er gingen stemmen op dat het hier de vervroegde opvolger van de GameCube zou omvatten, danwel de opvolger voor de GBA. Weer anderen meenden dat het hier om de Nintendo iQue zou gaan. Een controller, waarop je games van N64 kaliber kan downloaden via kaartjes, om deze vervolgens via de controller op een tv te spelen. Dit laatste product werd door Nintendo kortgeleden op de Chinese markt geïntroduceerd als budgetconsole.

Maar deze X omvat echter geen van bovengenoemde Nintendo producten. De Nintendo X zal namelijk naast de GameCube en GBA op de markt gezet worden en wordt daarmee Nintendo's derde "main product". Het wordt bovenal geen console of handheld, maar een geheel nieuw soort product waarmee gegamed zal kunnen worden. Het product zal op de E3 van volgend jaar officieël gepresenteerd worden aan het grote publiek en een waarschijnlijk wereldwijde launch ervan zal aan het einde van datzelfde jaar gaan plaatsvinden.- To be announced at E3 2004 in the US, next May

- Planned release at the end of 2004, possibly global

- Will stand alongside GC and GBA as a third main product

- Although not a direct successor to either the GBA or the GC, it will give some indication of the direction their successors will follow

- For some time it will be sold alongside the current machines

- It is a new type of game machine

- It will include wireless communication, built-in

- They have successfully made a test model

- It will enable players to experience a new kind of gaming, not dependent on high-spec technologyHoewel dit nieuwe hoofdproduct van Nintendo geen opvolger of vervanger zal zijn van de GameCube danwel GBA, zal het wel enige indicatie gaan geven over welke richting de opvolgers van deze beide systemen zullen gaan volgen. In ieder geval zal het nieuwe systeem draadloze communicatie kennen. Of het hierbij communicatie tussen mensen of apparaten betreft wordt niet geheel duidelijk. Nintendo heeft echter al wel een testmodel gefabriceerd en volgens de Japanse spellengigant zal dit nieuwe product spelers de mogelijkheid bieden om gaming op een geheel nieuwe manier te ervaren, zonder dat daar al te hoogstaande technologie voor benodigd zal zijn.

Het blijft dus nog steeds tasten in het duister met betrekking tot wat de Nintendo X precies voor product zal gaan worden. Duidelijk is in ieder geval al wel dat je ermee kan gaan gamen en het samen met de GameCube en GBA verkocht zal gaan worden in de winkel. De enige aanwijzingen die we verder nog hebben, zijn enkele nieuwe door Nintendo gepantenteerde namen. Het betreft hier de begrippen: Miracle, Judge, Family Adaptor, Family Controller en Family Disc. Of deze gepatenteerde namen ook maar iets met dit nieuwe product te maken hebben is natuurlijk niet zeker, maar interessant is het wel. Voorlopig is het echter wachten tot mei volgend jaar eer we echt concreet weten wat het nieuwe product zal zijn.