Zo vertelt Miyamoto dat het in theorie mogelijk moet zijn om de speldata van Nintendogs op Nintendo 3DS over te zetten naar de Wii U, om daar verder te spelen. Dit zou volgens hem goed moeten kunnen werken, omdat de Wii U in combinatie met een televisie net als de 3DS twee schermen heeft. Op deze manier zou het hele gezin kunnen meegenieten van hoe een persoon met zijn virtuele hond speelt, legt Miyamoto uit.

"Natuurlijk, gezien de uitgebreide ervaring die we hebben met het proberen van verschillende dingen op het gebied van connectiviteit, bouwen we daar op verder terwijl we nadenken over wat de mogelijkheden zijn", vertelt Miyamoto. "En natuurlijk hebben we dat ook al gedaan. Neem bijvoorbeeld de Mii's: die zijn begonnen op de Wii-hardware en zijn nu overgezet naar de 3DS-hardware en zoals je kunt zien hebben ze ook een belangrijke rol op de Wii U-hardware."

"Dit creëert een soort unieke dynamiek. Waar je op de 3DS StreetPass-data hebt die je verkrijgt door in het echte leven langs mensen te lopen en je met ze te verbinden en op de Wii U heb je een vergelijkbare connectie met mensen, maar gebeurt dat over het internet. Dus ik denk dat dat ook nog wat interessante dynamieken kan creëren wat betreft wat we kunnen doen met dat soort ervaring."