Nintendo Japan repareert niet bij intimidatie van werknemers

Nintendo Japan repareert niet bij intimidatie van werknemers

Wanneer werknemers van Nintendo Japan worden lastiggevallen of bedreigd, weigert het bedrijf voortaan reparaties uit te voeren van diens producten.

Dit nieuwe beleid werd gespot door Kyodo News, maar is al sinds oktober dit jaar in gang gezet. Wanneer een klant de werknemer in kwestie intimideert of beledigt, of bijvoorbeeld overdreven eisen stelt - zoals een gratis reparatie wanneer de garantie is verlopen - kan het bedrijf besluiten om geen vervangend product op te sturen of reparatie uit te voeren. 

Nintendo laat weten dat het verwacht dat hun klanten hier begrip voor zullen tonen. "Dit vanwege de reputatie die we hebben opgebouwd waarbij we trouw op ze reageren."

Online intimidatie is een steeds vaker voorkomend gegeven waar ook bedrijven mee te maken hebben. Volgens Hiromi Ikeuchi, professor sociale psychologie aan de Kansai Universiteit, is het dan ook een logische beslissing van Nintendo. "De laatste jaren wordt intimidatie waar diverse industrieën mee te kampen hebben zichtbaarder via social media. Ook de houding van consumenten verandert. Nintendo gaat met de tijd mee en heeft een besluit gemaakt waar de maatschappij klaar voor is."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik vind dit een goede keuze. Mensen die grenzen overgaan mogen zelf te gevolgen onderzien. Het enige wat ik hierbij lastig vind is als het er precies tussen zit, of wanneer Nintendo besluit om niet te helpen door een verkeerde aannamen / keuze.

0
test

@warcryptic is zeker een goed iets. Ik kan me ook voorstellen dat ieder gesprek dan wordt opgenomen om te beoordelen als een medewerker aangeeft dat de klant over de schreef heen is gegaan

0
test

Nintendo laat weten dat het verwacht dat hun klanten hier begrip voor zullen tonen. Ik verwacht dat wanneer een boze klant nare berichten stuurt, die het niet zomaar accepteerd dat tie niet geholpen gaat worden. Die hebben daar geen begrip voor, ze moeten er maar mee dealen.

0

Aanbevolen voor jou