Nintendo is niet van plan grote studio's op te kopen

Nintendo is niet van plan grote studio's op te kopen

Nintendo is, in tegenstelling tot Sony en Microsoft, niet van plan om grote studio's of uitgevers op te kopen.

Dat laat Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa volgens Bloomberg weten tijdens de bekendmaking van diens kwartaalcijfers, waar ook werd onthuld dat er inmiddels 103,54 miljoen exemplaren van de Switch zijn verscheept.

Volgens Furukawa past de strategie van Microsoft en Sony niet bij Nintendo. "Ons merk is gebouwd op producten die met toewijding door onze werknemers worden gemaakt. Het is geen voordeel voor ons bedrijf om een grote groep mensen in dienst te hebben die geen Nintendo-DNA hebben."

In november vorig jaar liet Furukawa al weten dat het bedrijf zich bovenal richt op organische groei om Nintendo's "creatieve cultuur" te waarborgen. Hij lijkt daarmee vooral te doelen op laten groeien van bestaande Nintendo-studio's en het blijven samenwerken met externe studio's waar Nintendo in de loop der jaren al een uitgebreide werkrelatie mee heeft opgebouwd.

Begin dit jaar werden er enkele grote overnames binnen de game-industrie aangekondigd. GTA-uitgever Take-Two is van plan om het mobiele gamesbedrijf Zynga over te nemen, Microsoft wil Call of Duty- en Diablo-uitgever Activision Blizzard overnemen en Sony wil Destiny-ontwikkelaar Bungie overnemen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

nintendo met hun ip en manier van hoe we gamen zal altijd wel blijven.

0

Aanbevolen voor jou